Esittely

HOI! Aloitan tämän blogin kirjoittamisen ihan perus setillä, missä kerron kuka olen ja miksi ihmeessä rupesin blogia kirjoittamaan. Nimeni on Markus Paakkunainen, opiskelen kolmatta vuotta materiaalitekniikkaa ja tämä blogi kuuluu meikäläisen insinööriopintoihin Lahden ammattikorkeakoulussa, jossa teen opintojaksoa nimikkeellä työn opinnollistaminen. Hieno nimi yksinkertaistettuna: teen töitä Lahden ammattikorkeakoulun alla toimivalle TKI-yksikkö FuMaTecille ja saan siitä opintopisteitä (Ei. En saa palkkaa). Päivät on yleensä pitkiä, mutta onneksi suhteellisen vapaita, koska saan vaikuttaa tosi paljon omaan tekemiseeni. Tässä ohessa toimin vielä Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry:n puheenjohtajana eli sieltäkin suunnasta saan aikaa kulutettua jokseekin paljon. Tykkään siitä, kun on paljon tekemistä ja saa olla mukana päätöksenteoissa. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta kyllä näissä hommissa on aina omat hyvät ja huonot puolensa.

No mikä se FuMaTec sitten on? FuMaTec on tosissaan Lahden ammattikorkeakoulun alla toimiva Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyksikkö (TKI-yksikkö), joka tuottaa yrityksille testaus-, asiantuntija- ja suunnitelupalveluita. Siinä samassa se toimii myös oppimisympäristönä, joka hankkii opiskelijoille yrityshankkeita. Eli ei istuta paljon luennoilla. Tällä hetkellä on menossa sellainen innovation scout-hanke, josta lisää jatkossa. Stay tuned. Tein viime viikolla myös hienot Facebook sivut FuMaTecille, joten sieltä lisätietoja.

Tänne blogiin ajattelin jakaa kaikki hyvät ja huonot asiat, kahvin läikkymisistä päivän kohokohtiin. Keskityn kuitenkin kertomaan tästä opintojakson etenemisestä, koska tällaista ei ole ennen Lahden ammattikorkeakoulussa kokeiltu, ainakaan tällä nimikkeellä. Hope so tästä saa jotain irti ja koet kipinän sydämmessä, että tämä olisi myös se sinun tapa opiskella! Kommentoida saa ja se on jopa hyvin suotavaa, koska en ole ennen mitää vastaavaa tehnyt ja ainoat pitkät tekstit mitä olen tehnyt, ovat olleet projekti- tai tutkimusraportteja. Voitte vaan kuvitella kuinka laahaavaa ja tylsää jargonia ne on ollut. Ne ketkä meikäläisen jo tuntee niin tietää, että olen aika suorapuheinen ja välillä myös kovaääninen ja käytän paljon voimasanoja. Ne ketkä ei tunne, luultavasti tunnistavat henkilön näiden tekstien lukemisen jälkeen näkemättäkin. Pyrin kirjoittelemaan vähintään kerran viikossa jotain tekstiä tänne, mutta yleensä silloin, kun on jotain kirjoitettavaa (of course). Ohessa vielä kuva meikäläisestä ja parista kaverista Tekun DuuniExpo-ständiltä 25.1.2017 (olen tuo blondi tuossa etualalla).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DuuniExpo 2017!

Läpsystä vaihto