Kahden viikon rutistus

Hetki on mennyt, kun viimeksi pääsin kirjoittelemaan tänne mitään, mutta nyt löyty siihen sopivasti aikaa. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut ehkä kiireisimpiä, mitä olen opiskeluiden aikana kokenut. Kokouksia, ständejä, kokouksia, järkkäilyjä, myyntiä ja kokouksia. Mistäs sitä nyt aloittaisi.

Viikko sitten maanantaina 13.2. alkoi aamu ihan normaalisti. Jaksoin nousta sängystä vasta joskus yhdeksän aikoihin ja päädyin koululle kymmenen jälkeen kontaktoimaan yrityksiä Inssiforum 2017-tapahtuman iltatilaisuudesta. Kuten jo taisin aikasemmin mainita, niin meikäläisen hommiin kuuluu tässä kevään aikana myydä Inssiforumin iltatilaisuuteen yrityksille ja yhdistyksille paikkoja, johon pääsee ständeilemään ja markkinoimaan itseään eri alojen insinöörikouluttajille. Se ei ole mitään kovin helppoa myyntiä, koska moni yritys ei koe hyötyvänsä siitä niin paljon, kuin itse näkisin sen. Hyvää kokemusta silti. No siinä päivän mittaa kontaktoitiin eri alojen yrityksiä ja päästiinkin juttelemaan monen kanssa, mutta silti loppujen lopuksi kaikui sama vastaus lähestulkoon jokaiselta eli "laita mulle sähköpostia". Pelkkä "ei" olisi kanssa riittänyt... Toki jotkut ne sähköpostit lukee, mutta se mitä olen tässä oppinut lyhyen "myyntikokemukseni" kanssa, että yleensä nuo sähköpostit katoaa vaan sinne massaan. Tarkoituksena tässä meillä oli se, että päästäisiin käymään siellä yrityksessä ja neuvoteltaisi hinnat yms. kasvotusten, koska puhelimitse se ei ainakaan meikäläisellä ole se luontevin tapa. Ei saatu VIELÄ yhtäkään aikaa. Positiivisin mielin jatketaan.

Päätettiin sitten hieman muuttaa strategiaa ja päädyttiin siihen, että hiotaan aivan helvetin hyvä ja houkutteleva sähköpostiviesti sitä varten, että niitä sähköposteja pitää lähetellä. Viime tiistaina 21.2. pidettiin myös muiden Inssiforum-tapahtuman järjestävien osapuolien kanssa kokous, jossa päätettiin rajata pikkasen yrityksiä, keneen ollaan yhteydessä. Ensi viikolla on sopivasti hiihtoloma, niin kerkeän hyvin hoitaa näitä asioita siinä, koska kuitenkin tulee tylsää, jos ei pääse mitään tekemään koko lomalla.

Pidettiin kanssa tuossa viime viikolla kaksi ständiä näissä LIRO hommissa. Toinen oli niin kutsuttu "vilauta, niin saat..."-ständi (hehehe) ja toinen oli valmistuvien kiertue. Tuo "vilauta, niin saat..."-ständi on ollut suhteellisen kova menestys muilla paikkakunnilla, missä sitä on kokeiltu, niin päätettiin mekin hallituksen kanssa ottaa kokeiluu. Tarkoituksena oli siis vilauttaa Insinööriliiton jäsenkorttia ja siitä hyvästä sai sitten jotain kivaa. Meidän(kin) tapauksessa se oli makaronipussi ja koska oli ystävänpäivä, niin jaettiin myös sydämmen muotoisia suklaakarkkeja! Ständillä kävi ihan sopivasti porukkaa ja makaroniakin saatiin menemään. Oli huvittavan näköistä, kun käytiin meidän sihteerin kanssa kaupasta ostamassa 60 pussia makaronia. Kassalla, joku herrasmies huikkasi meille, että "te taidatte oikeesti tykätä tosta makaroonista. Tai sitten ootte opiskelijoita". Kassan tyttö sai illan naurut siitä.

On siinä muutama pussi!
Toinen ständi, eli valmistuvien kiertue, oli torstaina 16.2, jonka tarkoitus oli olla tiettynä infona jäsenille, että Insinööriliitto on mukana insinöörien arjessa, vielä valmistumisen jälkeenkin. Siellä oli myös luento työn hakemisesta sekä ilmainen CV-kuvaus. Meikäläisen piti olla paikalla ständeilemässä viimeistään 9.30, mutta iski edellisenä yönä (hallituksen mukaan) "miesflunssa" ja en päässyt sängystä ylös ennen kymmentä. Pääsin kuitenkin buranan voimalla koululle ständeilemään. Illalla vielä Insinööriliitosta tuli meidän alueasiamies pitämään meille hallituskoulutuksen Lahden Seudun Insinöörien toimistolla subien kera! Tarjosivat meille vielä leffan teatterissa illan päätteeksi. John Wick 2 oli hyvä, suosittelen!

Ystävänpäivään mahtui muutakin, kuin tuo ständi. Pidettiin myös ensimmäinen työpaja liittyen tuohon Innovation Scout-hankkeeseen. Osallistujia olisi voinut ollu hiukka enemmän, mutta kyllä me silti keskustelua saatiin aikaiseksi ja se olikin tarkoitus tuossa työpajassa. Nyt ollaan taas muutamaa asiaa viisaampia. Työpaja, kun saatiin taputeltua, niin meikäläinen löi taas bimmerin tulille ja painelin koululle meidän hallituksen kokoukseen. Illalla pääsin kotiin VASTA joskus puoli kahdeksan, kun ei löytynyt autolle parkkipaikkaa kodin lähistöltä. Tässä pitää tietää, että en saa autoa omaan pihaan parkkiin koska parkkipaikoissa on joku 5 vuoden jono kuulemma... Kirosin taas kaikki maksulliset ja kiekolliset paikat alimpaan helvettiin.

Keskiviikkona lähdettiin meidän yliopettajan kanssa Pasilaan Insinööriliiton toimistolle Inssiforum-tapahtuman yhteydessä olevan opiskelijaprojekti-kilpailun palkintolautakunnan kokoukseen. Siellä päästiin suhteellisen helposti yhteisymmärrykseen voittajasta sekä palkinnoista. Helppoa se on, kun tekee osaavien ja kokeneiden ihmisten kanssa. Tuli jotenkin tärkeä olo, kun sai olla siellä opiskelijaedustajana mukana päätöksien teossa.

Meikäläinen Pasilassa. Don't mind the hair, kävin jo parturissa.
Sitten päästäänkin jo lauantaihin! Äiti vei meikäläisen kauppaan! Opiskelijan unelma. Kaappi täyteen ruokaa, eikä tarvinnut itse maksaa. Ai että... Kiitos äiti! <3 Elämän pienet ilot.

Kyllä noilla on koko viikko eletty. Tässäkin kannattaa huomioida, että tuosta olut-laatikosta on vielä reilusti jäljellä!
Tämä kuluva viikko olikin jo vähän helpompi. Kun ei ollut niin paljon sovittuja tapaamisia, niin ajattelin käyttää sen tehokkaasti ja hoidin esimerkiksi rästijuttuja sekä hain kesätyöpaikkoja. Maanantaina istuttiin The Boss:n kanssa alas (eli siis tämän henkilön kenelle teen näitä juttuja) ja käytiin läpi, mitä nyt tulevilla viikoilla pitäisi tehdä, Tulevat viikot sisältävät muun muassa lisää Innovation Scout-hanketta, tarjouspyyntöjen sekä tarjousten tekemistä, Inssiforum-tapahtuman hoitamista ja yrityspaikkojen myyntiä, työnhakua (AARRRGHH) ja oppimisympäristö-iltapäivän suunnitteluporukan kanssa pööpöilyä ja avustusta. Kiirettä pitää, mutta onhan tässä vielä aikaa ennen kesää. Tuo työnhaku on sellainen asia kyllä, että sen jättäisin mielellään jo taka-alalle, koska se aiheuttaa liikaa stressiä tähän muun sekaan. Ottakaa mut jo töihin....

Lisää tekstiä taas, kun tulee jotain kirjoitettavaa ja on siihen aikaa. Stay tuned!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DuuniExpo 2017!

Esittely

Läpsystä vaihto