Uutta, uutta ja uutta

Tämä viikko menikin aika nopeasti ohi. Sunnuntai-maanantai välisenä yönä yritettiin nukkua viikonlopun univelat pois ja maanantai-aamuna herätys soi taas 6.45. Univelka näkyi ehkä siinä, että herätyskellon soidessa otin puhelimen korvalle ja vastasin siihen. Tunsin oloni erittäin viisaaksi... Siinä taas aamusuihkuun, jonka jälkeen aamukahvi nassuun ja 8.30 tekulle kokoukseen. Tällä kertaa kokousteltiin oppimisympäristö-iltapäivästä, joka on siis tapahtuma opiskelijoille, jossa olisi tarkoitus esitellä erilaisia LAMK:n oppimisympäristö ja vaihtoehtoisia tapoja opiskella. Opiskelijat saavat tällä kertaa suunnitella ja toteuttaa tuon tapahtuman ja meikäläisen hommaksi tuli etsiä siihen porukka tekemään. Kokouksen jälkeen valuin taas LIROn toimistolle kirjoittelemaan pari sähköpostia ja lähdin jo 12 aikaan kotiin päin. Kotona vielä pari kesätyöhakemusta ja sitten lopettelin tekemisen siltä päivältä.

Maanantai-iltana tuli vielä sähköpostia opintokoordinaattorilta, että Helsingin Sanomat olivat lähestyneet LAMKia ja halusivat haastatella opiskelijoita LAMK:n ja LUT:n (Lappeenrannan yliopisto) yhdistymisestä. Meikäläiselle ohjattiin tuo viesti parin muun opiskelijan lisäksi ja vastasinkin sitten, että voin tulla haastateltavaksi. Haastattelu järjestyi keskiviikolle ja samalla otettiin pari kuvaakin. Nämä tälläiset on niitä asioita, mihin pääsee mukaan, kun osallistuu aktiivisesti erilaisiin kehittämistapahtumiin. Ehkä meikäläisestä ei julkkista tällä tule, mutta onhan se hienoa nähdä oma naamansa lehdessä varsinkin, kun Helsingin Sanomat on ainoa lehti Kauppalehden kanssa, mitä luen lähes päivittäin. 

Tiistaina käytiin äidin kanssa Ikeassa, koska ajattelin pitää nyt vapaapäivän, kun ei ollut mitään sovittuja tapaamisiakaan. Ikeasta tarttui mukaan uusi sohvapöytä, matto, kunnon tyynyt ja ruokapöydän tuolit. Tämä nyt ei hirveästi liittynyt aiheeseen, mutta ajattelin kertoa, jos jotain kiinnostaa. Paras hetki reissusta oli, kun löysin Biltemasta ison korillisen niitä helvetin kumiankkoja, mitkä ulisee, kun niitä puristaa. Voitte kuvitella, kuinka se koko halli kaikui. Äitiä hävetti. Alla on video tästä meikäläisen tähtihetkestä!Keskiviikkona aamu alkoi Innovation Scout-hankkeen suunnittelupalaverilla. Suunniteltiin Felmanniassa hankkeen porukan kanssa tulevia työpajoja ja saatiin päivätkin lyötyä lukkoon. Sain myös itsellekkin viimein vähän selkeämmäksi, mikä se meikäläisen varsinainen rooli on. Innovation Scout siis on hanke, jossa on tarkoitus järjestää erilaisia työpajoja hankkeiden, opinnäytetöiden ja yritysyhteistyön kehittämiseksi. Tästä hankkeesta tulette luultavasti kuulemaan lisää, koska tämän olisi tarkoitus kestää koko vuoden. Näihin työpajoihin kaivataan niin asiantuntijoita, kuin opiskelijoitakin mukaan, riippuen tietysti työpajan teemasta. Meikäläisen rooli näissä työpajoissa on tilojen varaaminen, eri ihmisten ja osallistujien kontaktointi sekä työpajojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen aina tapauskohtaisesti. Todella mielenkiintoinen hanke, vaikkakin aika tiukalla aikataululla joudutaan menemään ja eipä tuota aikaa ainakaan liikaa ole... Siinä yhden maissa saapuikin sitten Helsingin Sanomien edustaja haastattelemaan minua ja kahta muuta opiskelijaa ja kuulemma ensi viikolla tulisi juttu ulos. Nyt kaikki ensi viikolla innokkaina tarkkailemaan Helsingin Sanomien nettisivuja tai fyysistä lehteä!

Keskiviikko-iltapäivällä sain vähän lisää tekemistä, kun minua pyydettiin tekemään LAMK:lle uutiskirjeitä. Torstaiksi varattiin koulutus, johon osallistuin ja siellä opeteltiin käyttämään uutiskirjeiden luomiseen tarkoitettua ohjelmaa. Helppo ohjelma. Keskiviikko-iltana myös siivottiin LIROn toimisto perusteellisesti hallituksen kanssa. Siihen upotettiin 3-4 tuntia ja, kuten varmaan jokaikinen mies osaa samaistua, eihän se mitään herkkua ole. Jumalauta sitä tavaran määrää... Noh, saatiin toimisto siivottua ja aateltiin sitten porukalla painua Lahden Amarilloon istumaan iltaa. 

Torstai-aamuna, todella heikosti nukutun yön jälkeen, painelin NiemiKampukselle, jossa koulutettiin uutiskirjeiden tekoon. Sieltä suoraan tekulle laatutapaamiseen, jossa päästiin antamaan risuja ja ruusuja yleisesti LAMK:sta ja koulutuksesta. Annettiin porukassa tosissaan niitä risuja ja ruusuja. Toivotaan, että palaute menee perille asti. Palautetilaisuuden jälkeen kotiin ja en kyllä tehnyt sinä iltana enää mitään. Makasin sohvalla ja katsoin leffoja, enkä häpeile sitä yhtään. Insinöörit ovat tunnetusti aika kovia tuon alkoholin kanssa ja nostan kyllä hattua niille, ketkä pystyvät asiakkaiden kanssa tinttaamaan aamuun asti ja seuraavana aamuna hieromaan esimerkiksi kauppoja. Meikäläisellä lyö ainakin krapulassa pää ihan tyhjää, mutta ehkä se on vaan harjottelusta kiinni.

Perjantaina lähdin painelemaan koululle siinä 10 aikaan, ja autolle päästyäni huomasin, että ikkunoiden päällä oli sellainen vähintään puolen sentin jääkerros, mitä sai valehtelematta puoli tuntia raaputtaa pois. Talvi, voisitko jo loppua? Kiitos. Koululla tehtiin toimistolle "hallitus-seinä", johon tuli jokaisesta hallituksen jäsenestä kuva ja mikä tehtävä kullakin on. Tämän jälkeen rupesin tekemään uutiskirjeitä, jotka annettiin meikäläisen hoidettavaksi ja siinä kahden jälkeen menin tapaamaan tätä meikäläisen "esimiestä", joka delegoi minulle näitä hommia tässä opintojaksossa. Siellä käytiin läpi lisää hommia, mitä minulle annetaan. Sain muun muassa tarjouspyyntöjen tekoja, lisää markkinointia, uutiskirjeen suunnittelua sekä yleisesti lisää tekniikkaan liittyviä osa-alueita, sillä insinööriksihän tässä opiskellaan. Kuulosti niin mielenkiintoiselta, että pitää tutustua heti alkuviikosta niihin lisää. Illasta vielä mentiin LSI:n (Lahden Seudun Insinöörit) toimistolle liimailemaan jäsenpostiin yhteystietotarroja.

Kuva meidän hallitus-seinästä. Teema kuvissa on hyvin selkeä.
Nyt voin hyvillä mielin aloittaa taas viikonlopun vieton, kun sai hommia eteenpäin. Sanoisin, että mukava, kun ei tarvitse tehdä mitään, mutta ihan kun pystyisin olemaan tekemättä mitään koko viikonloppua. Sen päivän, kun näkisi, että meikäläinen olisi paikallaan... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DuuniExpo 2017!

Esittely

Läpsystä vaihto